Mijn werkwijze

Ik werk volgens de bekendste vorm van acupunctuur waarbij ik dunne, steriele wegwerpnaalden gebruik die ik plaats op verschillende meridiaanpunten van jouw lichaam. Hier voel je niets of nauwelijks iets van. Door de naalden op deze punten te plaatsen kan de balans van je lichaam zich gaan herstellen en gaat jouw energie weer stromen.

Hoe ziet mijn behandeling eruit?
In het begin besteed ik veel aandacht aan het onderzoeken van jouw vraag of klacht.

Van daaruit wordt er in overleg een keuze voor de behandelmethode gemaakt. Ook houden wij het verloop van de behandelingen nauwkeurig in de gaten door regelmatige evaluaties uit te voeren.

Met mijn zeer dunne naaldjes is het mogelijk om bepaalde energiebanen op specifieke punten op het lichaam te beïnvloeden en energiestromen te alterneren. Wanneer er bijvoorbeeld te weinig energie naar een bepaalde plek in je lichaam gaat, dan kan ervoor gekozen worden om meer energie naar deze plek te geleiden.

De ervaring van mijn cliënten is dat zij weinig tot niets merken van het prikken van de naaldjes. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Wat daarentegen wel vaak voorkomt is dat de cliënt bepaalde energieën kan voelen.

Ik heb me gespecialiseerd in twee methoden: Dr. Tan’s Balans methode en schedelacupunctuur.

Dr. Tan’s balans methode

Deze methode geeft snel resultaat bij de behandeling van pijn en ziekten. Vaak ervaren mensen al na de eerste behandeling verlichting van hun symptomen. Dr. Tan’s Balans methode is ook zeer effectief bij mensen met chronische aandoeningen en bij spijsverteringsstoornissen, slapeloosheid, menstruele problemen, blaasproblemen, longproblemen, vermoeidheid, en artritis. Door op de juiste plekken naaldjes te zetten brengen we de 12 belangrijkste meridianen in evenwicht.

Schedelacupunctuur

Deze methode staat ook bekend als neuroacupunctuur. Deze behandeling is gebaseerd op kennis van traditionele acupunctuur en neurologie. Het wordt toegepast door acupunctuurnaalden in de losse onderhuidse weefsellaag van de hoofdhuid te steken om de hersenneuronen van het onderliggende gebied te stimuleren. Een groep van Chinese artsen heeft onderzoek gedaan op specifieke plekken (zones) op de schedel. Er zijn behandelingen onderzocht en toegepast bij de meest uiteenlopende neurologische ziekten en pijnklachten.

Maak bij mij een afspraak
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt! Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder!